KIRIKKALE
25°
00:27

Akşam'a Kalan Süre

Günümüzde ruhsal hastalıklara sık rastlanıyor 

Kırıkkale Sağlıklı Hayat Merkezi Uzman Doktoru Dilek Ener, ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ener, “Günümüzde en sık karşılaşılan ruhsal hastalıklar depresyon, yaygın anksiyete bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, madde/tü


YETİLERİNİ KAYBETMEKTEN OLUYOR
Kırıkkale Sağlıklı Hayat Merkezi Uzman Doktoru Dilek Ener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ruh sağlığının korunması bireylerin ve toplumun yaşam kalitesini koruyan ve arttıran en önemli parametrelerden biridir. Sadece bireyi değil toplumun tamamını ilgilendiren bir sorundur. Ruhsal hastalıkların sıklığı giderek artmakta her yaşta bireyi ve toplumun her kesimini etkilemektedir. Kişilerin gündelik yaşamlarını ve kendinden beklenen iş, okul, aile içindeki sorumluluklarını yerine getirebilme ve kendine bakabilme yetilerini kaybetmelerine neden olmaktadır. Sosyalliğini kaybetme ve görevlerini aksatmalarına sebep olmaktadır. Ruhsal hastalıklar tedavi edilemediği zaman üretim ve işgücü kaybına, toplumsal ve ailesel sorunlara yol açmaktadır. Bu durum hem ülke ekonomisini hem de tedavi maliyetlerinin artması sonucu sağlık ekonomisini etkilemektedir.”

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
“Günümüzde en sık karşılaşılan ruhsal hastalıklar depresyon, yaygın anksiyete bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, madde/tütün bağımlılığı, dikkat eksiklikleri ve bipolar bozukluklar gibi hastalıklardır. Bu hastalıklardan korunmada bireysel, toplumsal ve sosyal risk faktörlerinin belirlenmesi ve korunma yollarının anlatılması çok önemlidir. 10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu önemli gün ile amaçlanan kişilerin ruh sağlığını koruyup desteklemek, önlenebilir psikiyatrik hastalıkların sıklığını azaltmak ve ruh sağlığı hastalarının sorunlarını ortaya koymak ve toplumda ruh sağlığı konusunda farkındalık çalışmaları yapmaktır.”

ÖNEMLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR 
“Bu kapsamda ilimizin çeşitli alışveriş merkezlerinde halkımıza “Dünya Ruh Sağlığı Günü” için stant çalışması yapılacaktır. Bu stant ile ruh sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmış beraberinde destek alabilecekleri birinci basamak sağlık hizmetleri düzeyinde hizmet sunan ‘Psikososyal destek birimi’ tanıtılacaktır. Psikososyal destek birimi, Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet veren önemli bir danışmanlık merkezidir. Bünyesinde bulunan psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimciler ile hem danışmanlık hizmeti vermekte hem de çeşitli halk eğitimleri düzenlemektedirler. Müftülük, Halk Eğitim Merkezleri, Belediye ve Valilik bünyesindeki kurslar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere yönelik halk eğitimlerini vermektedirler. Psikososyal destek biriminde birinci basamak düzeyde ruh sağlığı sorunları, aile danışmanlığı, çocuk-ergen danışmanlığı ve bağımlılık gibi konularda danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Haber: Burak Şenol 

İlginizi Çekebilir

Günümüzde ruhsal hastalıklara sık rastlanıyor 

İlginizi Çekebilir

Doğruluk İslam’ın özüdür

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78413

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171